Edeltäjäni työtä juhlitaan tänään. Tänään on siis juhlapäivä. Eläköön! En kehtaa tehdä itselleni estettä, vaikka mieli tekisi. On pakko mennä kuuntelemaan puheita ja muuta paskaa. Jos olisin ollut täällä pienen eliniän ja olisin jättänyt paikan moiseen kuntoon, en suostuisi minkäänlaisiin läksiäisiin. Mutta kyse ei ole minusta. Eläköön!

Tänään juhlittava dynaamisluontoinen reppana ilmoitti jo ajoissa, että hän ei teatteriin ryhdy, että mitään juhlaa ei saa järjestää. Kun hän lähtee, niin hän lähtee ja se on sitten siinä. Eläköön! Ehkä hän on tullut toisiin aatoksiin huomattuaan, ettei hän tänne ainakaan mitään kaunista tai järkevää jälkeä ole jättänyt. Kun hänelle soitettiin ja kysyttiinn, olisiko soveliasta hieman kahvitella, hän ilmoitti, että jo tässä on kuukauden päivät kutsua odotettukin. Eläköön!

Niin pyörii ihmisen mieli kuin tuuliviiri. Kun tältä tuuliviiriltä kysyttiin mielen kääntymisen syytä, hän ilmoitti, että sukulaiset kuitenkin kysyvät, että millaiset läksiäiset tuli pidettyä. Siis tärkeintä on se, mitä muut ajattelevat. Omalla vakaumuksella ja mielipiteellä ei ole mitään arvoa. Voihan hevonkekki. Mutta eipä tässä vielä kaikki: lahjatoivomuksenkin - todellisuudessa vaatimuksen - saimme kuulla. Jo on ihmisellä otsaa. Eläköön, ihminen tarvitsee otsan!

On oltava varovainen, että minun otsani ei kasva moiseksi kääntyilijäksi. Silloin, kun ihmisellä on periaatteita, joiden varassa työtä tehdään, voisi kuvitella, että periaatteista pidetään kiinni. Niistä pidetään kiinni ainakin siihen asti, kunnes vastaan tulee periaatteita muokkaamaan vaativia asianhaaroja. Kompetentti ihminen muovaa maailmankatsomustaan ja pienempiäkin asioita, jos hän kohtaa siihen merkittävästi vaikuttavia tietoja. Ehkä minä en olekaan oikeassa, kun väitän, että.... jne. Kun ihminen ei kykene - ei suostu! - muuttamaan mielipiteitään, niin onko hän kompetentti? Jos mielipiteitään muuttaa sukulaisten tai ystävien oletettujen ajatusten takia, onko silloinkaan kompetentti? Eläköön, kompetentti hän lienee!

Nyt kaipaan loppuun taas lainausta. Irrotan sen yhteydestään, jotta se sopisi tarkoitukseeni:

I found you quilty of a crime
of sleeping at a time
when should have been wide awake

(Audioslave: Wide Awake)