Hienoa on ihmisen elää, kun ruumiin jatkeena on elämää helpottavia laitteita. Tai luulen, että se olisi hienoa. Kuten tavaksi on tullut, puutun tälläkin kerralla edeltäjäni asioihin. Siinä vasta monialataituri, dynaaminen persoona, todellinen elämän virtuoosi, joka loihtii missä tahansa mitä tahansa. Kun hän astelee puutarhassa, askeleita seuraavat kukkaset, kun taas keittiössä, nousevat padoista herkulliset tuoksut. Ja tietenkin voisin julistaa totuuksia enemmänkin, jos olisin sillä tuulella mutta - arvannette, että en ole.

Tällä hetkellä, juuri tällä tulipunaiseksi muuttuvalle hetkellä,  keittiössämme ahertaa  mies, joka yrittää asentaa astianpesukonetta käyttökuntoon. Niin, ennen minua ja perhettäni täällä ei juuri ole kettiössä aikaa kulutettu. Keittiö on ollut vain paikka, jossa voi keittää kahvin ja maistella pakastepiirakoita, jos osaa ensin ne sulattaa ja lämmittää. Useimmiten ei ole osattu, arvaan. Täällä on ennen meitä pakasteetkin sulattanut suurkeittiön henkilökunta, jonka ruokiin arvon herrasväki mieltyi niin, että aivot maatuivat. 'Laitos' on sanan hieno, mutta mitä ajattelitte, kun se kohdallanne muovautui verbiksi 'laitostua'?

No, nyt olin liian ankara. Ällistyttävän älykkäitä ja reippaitahan sellaiset ihmiset ovat, jotka joka tapaamiskerralla höpisevät suu vaahdossa vain paikoista, joissa on tullut ruokailtua (aijai sitä Enkelikahvilan ruokalistaa, aijai, kuinka makoisaa, ihanaa-aa) ja kahviteltua (voi että se Naantalin Aurinkoinenkin on viihtyisä, niin sulavakäytöksisiä tyttöjäkin siellä töissä, ja se kalakeitto, ymhhh). -No, mitä ruokaa on itse tullut laitettua? -Ei mitään. Ei koskaan. Minä en käsiäni keittiöhommissa likaa. Minä olen kultturellihenkilö. Justiinsa juu. Tällaista puhetta saa edelleen kuulla, jos suostuu lähettyville ja jos pitää silloin korvansa auki. Arvatkaapa, missä päin minä en enää kuljeskele?

Asianpesukone antaa odottaa. Mutta onneksi kunniamerkit eivät. Pian edeltäja saa sellaisen ihan omasta pyynnöstään, vaikka kehuskeluun perustuvasta teatterista hän ei piittaakaan. Jos en saa tuossa tilaisuudessa pitää juhlavaa ja ylistävää puhetta, en suostu menemään paikalle. "Nyt, kun olemme tulleet juhlimaan Sinun ansioitasi, voimmekin lähteä saman tien pois."